I'M CODDİNG  I'M PLAYİNG

I'M CODDİNG I'M PLAYİNG

21. yüzyılın temel becerilerinden biri olan kodlama becerisinin erken yaşta kazanılması önemlidir ve bu becerinin gelişmesi okul öncesi çocuklarda pek çok düşünme becerisinin gelişmesine de katkı sağlar. Projemizde okul öncesi dönemde kodlama etkinlikleri planlayarak ve uygulayarak problem çözme, algoritmik düşünme, analitik düşünme, eleştirel düşünme becerileri, destek sorgulama ve çok yönlü düşünme becerileri gibi üst düzey düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda uygulayacağımız kodlama faaliyetleri ile çocukların yer, yön, hareket ve matematik becerilerinin gelişimine katkı sağlamayı, işbirlikli öğrenme, sorumluluk alma gibi sosyal duygusal becerilerini desteklemeyi planlıyoruz.
21. Yüzyıl temel becerileri arasında ilk sıralarda yer alan kodlama becerisinin erken yaşlarda kazandırılmasının önemi oldukça büyüktür ve bu becerinin geliştirilmesi, okul öncesi dönem çocuklarında bir çok düşünme becerisinin geliştiril

31.01.2021 198

31-01-202131-01-202131-01-2021